Auto ID & Smart Apps for Mobile Workers

SDT Informatics

Auto ID & Smart Apps for Mobile Workers

End of Life

Windows WEH 6.5 in 2020

 

Microsoft heeft aangekondigd dat de support voor Windows WEH 6.5 eindigt op 14/01/2020. Dit kan ook voor u enkele gevolgen hebben. De belangrijkste punten vind je hieronder.

In 2013 hadden nog meer dan 80% van de outdoor Auto ID toestellen Windows WEH 6.5 als besturingssysteem. Microsoft schuift Windows embedded 8.1 handheld of Windows 10 naar voren als nieuwe besturingssystemen voor de toekomst en raadt klanten dan ook aan om over te schakelen. Toepassingen upgraden van WEH 6.5 naar deze nieuwe besturingssystemen betekent in vele gevallen een nieuwe ontwikkeling en is dus zeker niet kosteloos.

 

Waarom Windows embedded handheld 6.5 niet het OS is van de toekomst,

desondanks het wel het OS is van vandaag.

Windows embedded handheld 6.5 operating systeem werd gelanceerd in 2010 en werd al snel het belangrijkste OS gebruikt op mobiele computers zoals handheld terminals, heftruck computers, industriële PDA en tablet. Microsoft garandeerde 10 jaar support! Een zeer groot verschil met Android en IOS die toen als voornaamste focus de consumentenmarkt hadden en nog steeds hebben. Voor een enterprise gebruiker is stabiliteit zeer belangrijk, iets wat Android en IOS indertijd niet konden bieden. Windows WEH 6.5 domineerde het landschap en bood alles aan wat een bedrijf verwachte van een operating systeem.

 

Wat is End of Life?

End of Life wil niet zeggen dat gebruikers niet meer kunnen werken met het OS. Dit wil zeggen dat Microsoft geen security updates en andere belangrijke updates meer zal uitvoeren, met mogelijke security en support problemen tot gevolg. Dit betekent dat vele hardware fabrikanten ver voor 2020 zullen stoppen met het ontwikkelen en ondersteunen van WEH 6.5. Met als gevolg dat het mogelijk moeilijk zal worden om vervangproducten en onderdelen te krijgen. Het zal nog steeds mogelijk zijn om de mobiele computers te gebruiken maar men zal gebruik moeten maken van een 3de partij of in-house kennis voor onderhoud en support.

 

Een ander operating systeem?

De barrière om over te schakelen naar een ander OS is zeer klein geworden. Toepassingen moeten ongeacht welk operating systeem toch herschreven worden. Android en IOS zijn zeer sterk geëvolueerd en profileren zich meer en meer, ook naar de bedrijvenmarkt toe. Elk operating systeem heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Het is dus zeker de moeite waard om rond te kijken naar alle mogelijkheden.

 

Lees ook ons artikel: Wat is het beste OS voor mijn organisatie?

 

Conclusie

Omwille van deze redenen zullen de meeste bedrijven hun park van mobiele computers moeten vernieuwen in de komende jaren, zowel hardware als software. Het is belangrijk om dit in het achterhoofd te houden bij de aankoop van nieuwe toestellen en nieuwe software. Denk er dus tijdig over na en laat u niet verrassen.

SDT Informatics
SDT Informatics
SDT Informatics