Auto ID & Smart Apps for Mobile Workers

SDT Informatics

Auto ID & Smart Apps for Mobile Workers

Terminal emulatie of Green screen
Graphische interface

Geëmuleerde “green screen” vs grafische touch interface

 

Warehouse managers en medewerkers zijn al meer dan 20 jaar gewoon aan het gebruiken van mobiele handhelds computer met een geëmuleerde “green screen” toepassing. Een centrale server stuurt naar de mobiele computer het scherm dat de gebruiker te zien krijgt. Op het toestel draait zelf geen toepassing. Interactie met de toepassing verloopt traditioneel via een volwaardig toetsenbord.

 

Demografische veranderingen

We kunnen niet ontkennen dat het magazijn veranderd is de afgelopen 20 jaar. Vroeger werd het magazijn bekeken als een kost, vandaag bekijkt men het als een groei potentieel. Productiviteit en efficiëntie zijn uitermate belangrijk. De werknemers in het magazijn zijn van een nieuwe generatie en de medewerkers van morgen zijn dat zeker. De nieuwe generatie is echter gewoon om te werken met een smartphone interface. Alles wordt grafisch voorgesteld en men werkt met touch. Een recente studie van Zebra toonde aan dat medewerkers 40% sneller typen met een touch toetsenbord met 60% minder fouten dan op een traditioneel volwaardig toetsenbord! De nieuwe generatie is helemaal niet vertrouwd met de “green screen” emulatie. Het is zelfs zo ver gekomen dat bedrijven opleidingen moeten geven voor het werken met de “green screen”.

 

Waarom zijn we twijfelachtig t.o.v. het vervangen van de “green screen”?

Vele warehouse managers hebben twijfels over het vervangen van de traditionele toepassing met Android OS als grafische interface. Waarom stelden wij ons de vraag? Mensen zijn altijd bang voor verandering. Ze hebben angst dat veranderen van toepassing vele kosten en training met zich zal meebrengen. Niets is minder waar. Mensen zijn net gewend aan de nieuwe soort grafische interface met full touchscreen zonder toetsenbord. Het zal voor hen veel natuurlijker aanvoelen en ze zijn er onmiddellijk mee vertrokken omdat ze het al dagelijks gebruiken in hun privé leven. Swipe en multi touch zijn zo standaard voor hen dat ze net raar kijken als een toepassing dit niet kan.

 

Het is natuurlijk niet alleen de nieuwe generatie waarvoor je, je toepassing zou moeten upgraden. De nieuwe grafische interface werkt ook gewoon veel sneller en natuurlijker. Om er nog een schepje boven op te doen. In de laatste nieuwe handheld terminals zit een tool die je “green screen” toepassing automatisch vertaald naar een grafische interface! Helemaal geen nood aan aanpassingen in het ERP!

SDT Informatics
SDT Informatics
SDT Informatics
Terminal emulatie of Green screen
Graphische interface